skip to Main Content

Taman Desa Ara (Fasa 2A & Fasa 2B)

Pengenalan Projek:

Taman Desa Ara terletak di lokasi yang sangat strategik iaitu berhampiran dengan Bandar Tasek Gelugor dan bersempadan pekan Lunas. Pelbagai kemudahan awam yang ada di sekitar kawasan Taman Desa Ara seperti Sekolah Kebangsaan Lunas Jaya, Klinik Kesihatan Lunas dan pekan Lunas. Lokasinya juga berdekatan dengan susur keluar Lebuhraya Butterworth-Kulim (BKE) yang memudahkan perjalanan untuk ke Pusat Bandar Seberang Jaya.

Cadangan pembangunan bercampur Taman Desa Ara bagi Fasa 2 terletak di atas Lot 1219, 1763, 1768, 1770 dan sebahagian Lot 1769, Mukim 13, Ara Kuda, Tasek Gelugor, Seberang Perai Utara, Pulau Pinang. Komponen Pembangunan merangkumi pelbagai jenis pilihan rumah seperti Rumah Teres 1 Tingkat Jenis A, B dan C. Rekabentuk yang moden dan menarik telah diterapkan dalam pembinaan ini supaya dapat memberikan kepuasan dan keselesaan yang maksimum kepada pemilik bersama keluarga tersayang serta dikelilingi suasana kejiranan yang harmoni. Selain itu, sebanyak 81 unit kedai pejabat juga termasuk di dalam cadangan pembangunan projek ini.

Pemaju yang terlibat ialah GDW Mengkuang Sdn. Bhd. Antara kemudahan yang disediakan ialah Surau, Tadika, Kolam Renang dan Pondok Pengawal.

Ringkasan Projek:

  • Jumlah Unit : 500
  • Jenis Rumah : Rumah Teres 1 Tingkat, Kedai Pejabat

Pemaju Terlibat:

GDW Mengkuang Sdn. Bhd.

Kemudahan:

Surau, Tadika, Kolam Renang, Pondok Pengawal

Hubungi kami
Perda Ventures Incorporated Sdn Bhd

Lot PT 711, MK 12,
Jalan Kubang Menerong, 13300,
Tasek Gelugor,Seberang Perai Utara,
Pulau Pinang.

Telefon: 04-573 7859
Fax: 04-573 3858
Emel: info@pvisb.com

Waktu Urus-niaga

8.30 pagi – 5.30 petang
(Dibuka setiap hari kecuali Sabtu, Ahad dan cuti umum)

Ikuti Kami di
Lembaga Kemajuan Wilayah Pulau Pinang (PERDA)

Lembaga Kemajuan Wilayah Pulau Pinang (PERDA)

When you visit or interact with our sites, services, applications, tools or messaging, we or our authorized service providers may use cookies, web beacons, and other similar technologies for storing information to help provide you with a better, faster and safer experience and for advertising purposes.

Back To Top

Hakcipta Terpelihara ©
PERDA VENTURES INCORPORATED SDN BHD.